IJssalon Da Vinci

Adres

 

IJssalon Da Vinci
Lindenlaan 145
1185LG Amstelveen

Geopend vanaf 12:00 tot 22:00

Tel. 020-6400378
E-mail: info@ijssalondavinci.nl

Hier vind u onze Menukaart!

Ga naar plattegrond

Echte Italiaanse koffie bij IJssalon da Vinci Amstelveen

Echte Italiaanse koffie bij IJssalon Da Vinci Amstelveen

Koffie is meer dan met één druk op de knop een kopje koffie zetten. In Italië staan ze op bijna elke hoek van de straat: die kleine Italiaanse koffiebar waar de vaste gasten al staande bij de bar genieten van een vers gezet kopje espresso. Een dagelijks terugkerend ritueel waarin de ‘barista’ (koffiemaker) achter de bar centraal staat. Zijn geroutineerde handelingen spreken van een jarenlange ervaring die garandeert dat elke espresso perfect is bereid. Zo regelt hij zelf de maalgraad van de koffiebonen, stelt de perfecte temperatuur in en weet met een zogenaamde tamper op gevoel precies de juiste persdruk uit te oefenen op de gemalen koffie.

Bij Da Vinci kunt u terecht voor een echte Italiaanse Espresso, Cappuccino, Café Latte, Latte Macchiato of een Lungo. Ook maken wij de lekkerste ijskoffies. U kunt de koffie in onze gezellige salon drinken, maar u kunt deze ook meenemen, ofwel: coffee to go.

Caffé Bristot

koffie bristot

Wij werken met koffie van het Italiaanse merk Bristot. Caffé Bristot is dé espressokoffie die traditioneel bij Italiaanse ijssalons in Italië wordt geschonken. En dat is natuurlijk geen toeval! In Italië liggen koffiebranderijen en ijssalons vaak naast elkaar. Daarbij kwamen veel van de oorspronkelijke Italiaanse ijsmakers uit de buurt van Belluno, waar het voor Bristot in 1919 (!) allemaal begon…..